19:00

Svartbjörnsbyns IF

Referat: Unbyns IF - Svartbjörnsbyns IF

Efter tre raka segrar och en oavgjord på senaste fyra väntade ett riktigt rivalderby hemma på Sporn - Svartbjörnsbyn.
Vi startar med Marcus i mål, Majne, Wermw, Blurk och Stefan i backlinjen. Kris och adde på mitten med Martin framför. Bulan och Berna tog kanterna och Mackan längst fram. Avbytare var Jimmy, Robbs, Per, Johnny och Jeppe.

Matchen börjar jämnt. Båda lagen kan komma till anfall - dock inget farligt. Björns har lite mer boll. Vi tar ledningen efter att Stefan gått på en offesniv raid och Kunnat lägga ett fint inlägg som Mackan knoppade över deras keeper. Tyvärr kan Björns kvittera rätt fort efter en hörna (dom hade flera farliga sådana) där dom packar på första stolpen och kan skarva in bollen.
Efter detta spelar vi allt bättre och kan kombinera bra på Bulans kant med Stefan som går på offensiv. Dom har några bra lägen där Marcus får rädda fint. I slutet av halvleken kan vi ta ledningen efter lite kalabalik där Bulan stöter bollen framåt och Kris kommer och drar den i taket.
Vi känner att vi har kommandot efter första och nu gäller det att hålla huvudet kallt och fortsätta spela. Matchen är lite ställningskrig men Björns kan kvittera när vi tappar boll under en omställning och Isaksson kommer fri och lägger stolpe in. Precis som i första spelar vi upp oss allt eftersom halvleken går och skapar lite halvchanser. Dock inget jättefarligt! Vi spelar solitt i försvaret. Johnny blir utvisad efter sitt andra gula kort. Matchen står och väger då Björns kan ställa om och vi stöter bort oss lite. Situationen ser ut att reda upp sig med till slut kan Björns ta ledningen med 2-3. Vi skapar mer med 10 man än med 11, och dominerar händelserna. Stefan blir utvisad efter snack med domaren med 10 minuter kvar. Vi jagar kvittering och fortsätter bra, och i slutet har Martin en lobb som går över deras keeper, men tar i ribban! I sista minuterna får dom straff som Marcus är på, men inte kan styra utanför.

En sur förlust i en knalljämn match där vi känner att vi är minst lika bra. Tyvärr får vi två utvisningar som gör det svårt att kriga ikapp. Vi har långa stunder bra kombinationsspel, speciellt på högerkanten. Vi uppvisar bra fighting spirit och ger oss inte i nån del av matchen! Försvaret bra, Marcus gör några fina räddningar, Blurk och Werme säkra i mitten, Stefan bra offensiva raider. Adde kung på mitten med rejält spel. Bulan bättre än på länge, och väldigt involverad i spelet. Jeppe gör ett fint inhopp där det skapas en hel del på hans kant.